• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Звіт про підсумки навчально-тренувальної роботи Марганецької ДЮСШ №2 за 2019/2020 н.р.

Звіт про підсумки навчально-тренувальної роботи Марганецької ДЮСШ №2 за 2019/2020 н.р.

2020-06-15

ВІДДІЛ У СПРАВАХ СІМ’Ї ТА МОЛОДІ ВИКОНКОМУ МАРГАНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА №2

ЗВІТ

про підсумки навчально-тренувальної роботи

2019/20 н.р.

Звіт про підсумки навчально-тренувальної роботи

Марганецької ДЮСШ № 2 за 2019/2020н.р.

Освітня діяльність Марганецької дитячо-юнацької спортивної школи №2 (в подальшому ДЮСШ №2) є комунальним позашкільним навчальним закладом, що здійснює відбір, підготовку всебічно розвинутих юних спортсменів, спортсменів високих розрядів для збірних команд з видів спорту області та держави, забезпечує зміцнення їх здоров’я та всебічний фізичний розвиток, підготовку збірних команд школярів області до державних змагань, матчевих зустрічей з командами інших міст, областей, держав та проводить навчально - тренувальну роботу з учнями-спортсменами.
Діяльність дитячо-юнацької спортивної школи № 2 направлена на реалізацію законів України «Про освіту», «Про позашкільну освіту», «Про фізичну культуру і спорт», актів Президента України і Кабінетів Міністрів України, наказів Міністерства освіти і науки України, Мінсім’ямолодьспорту, Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 5.11.2008 № 993, наказами Міністерства молоді та спорту України, інших центральних органів виконавчої влади, рішеннями місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, іншими нормативно-розпорядчими документами, власним статутом.

Основні завдання дитячо-юнацька спортивна школа № 2 реалізує через:
1. Пошук, розвиток та підтримку юних талановитих спортсменів.
2. Створення умов для здобуття вихованцями позашкільної освіти спортивного профілю, набуття ними та вдосконалення рухових умінь і навичок шляхом участі у спортивних змаганнях різного рівня.
3. Патріотичне та моральне загартування учнівської молоді, виховання волі.
4. Пропагування фізичної культури і спорту серед учнівської та студентської молоді.
5. Організацію та проведення оздоровлення учнів ДЮСШ.
Формування дитячого контингенту, комплектування груп на відділеннях з видів спорту
Протягом 2019/2020 навчального року в школі діяло 3 відділеня з видів спорту: баскетболу, волейболу, плавання . Відділення з видів спорту ДЮСШ № 2 включають:

14 груп початкової підготовки ( 208 учнів);

7 груп базової підготовки (76 учнів).

Всього в школі займається 284 учня - спортсменів.

Заняття в навчально-тренувальних групах здійснюються за рівнями фізичної підготовленості вихованців:
-Групи початкової підготовки І року навчання
-Групи початкової підготовки ІІ року навчання
- Групи базової підготовки І року навчання

- Групи базової підготовки ІІ року навчання

Навчально-тренувальні заняття проводяться згідно з розкладом, який складено відповідно до програм з видів спорту, тарифікаційного списку та вимог Типового положення про ДЮСШ.
Тренування проводились як безпосередньо на власній базі школи, так і на базах навчальних закладів м. Марганець. Згідно з укладеними угодами, орендуються спортивні бази: гімназії, НВК ліцей №10,ЗОШ №1,ЗОШ № 9, ЗОШ № 12. В літній період до розкладу занять школи вносяться зміни, відповідно до клопотань тренерів-викладачів.
Тренерсько-викладацький склад.

Адміністрація школи приділяє велику увагу кадровому забезпеченню навчально – тренувального процесу, професійному росту та самоосвіті тренерського складу закладу. В ДЮСШ № 2 працює 8 тренерів-викладачів. Всі тренери-викладачі мають вищу фахову освіту.

Згідно положення про кваліфікаційні категорії тренерів - викладачів з видів спорту та порядок їх присвоєння тренери викладачі ДЮСШ № 2 мають наступні категорії та звання :

тренери – викладачі ІІ категорії - 5 чол.;

тренери-викладачі І категорії -1чол.;

без категорії – 2 тренера – викладача.

Тренерами-викладачами школи протягом вересня 2016 року проведено набір в групи початкової підготовки. Згідно з вимогами Положення про ДЮСШ зарахування учнів в групи початкової підготовки проводилось тільки при наявності медичної довідки про стан здоров’я.

Медичний контроль
Медичне обстеження учнів школи проводить відповідно до наказів ДЮСШ №2 та згідно з графіками. Учні груп початкової, попередньої базової підготовки двічі на рік проходять обстеження медичним працівником ДЮСШ №2.
Учні, які зараховуються до груп початкової підготовки подають медичну довідку про стан здоров’я з допуском до занять в спортивній секції. Медичною сестрою школи проводяться також щоденні профілактичні огляди дітей, контролюється дозування навантаження під час навчально-тренувальних занять, вимірюється АТ та ЧСС.

Контроль та керівництво

В ДЮСШ № 2 постійно ведеться контроль за станом навчально-тренувального та виховного процесу на відділеннях з видів спорту відповідно до вимог Положення про ДЮСШ.
Щотижня проводяться виробничі наради при директорові, де підводяться підсумки роботи за тиждень, ставляться нові завдання, доводяться до відома працівників нові законодавчі акти, накази, вирішуються інші виробничі питання.
Найбільш актуальні питання діяльності ДЮСШ розглядаються на засіданнях тренерської ради. Протягом навчального року проведено 4 засідань (відповідні протокол в наявності). Згідно з затвердженими планами проводились засідання тренерських рад відділень з плавання.
Спортивно-масова робота
Протягом навчального року ДЮСШ № 2 проведено наступні змагання, які вже стали традиційними: - традиційний турнір з плавання, присвячений 28-й річниці виводу військ з Афганістану,провели ІІІ Всеукраїнський дитячий турнір з баскетболу, присвячений 75-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі, дня Пам’яті та примирення, 75-й річниці завершення Другої світової війни.

Були запрошені команди з м. Мирноград, м.Мелітополь, м.Зеленодольськ, –всього 6 команд-80 спортсменів. З ДЮСШ №2 м. Марганець приймали участь у турнірі 2 команди. Команда - І м. Марганець зайняла перше місце,тренер - викладач з баскетболу Бурлака С.В.
Також ДЮСШ організовано та проведено відкриті першості школи з видів спорту присвячені: Новорічним та Різдвяним святам, Міжнародному жіночому Дню 8-го березня, 72 річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, Дню фізичної культури і спорту, Міжнародному Дню захисту дітей та 40-річчю діяльності ДЮСШ № 2.

Згідно з календарними планами спортивно-масових заходів ДЮСШ, викликів-положень про проведення змагань учні-спортсмени відділень школи брали участь в змаганнях різного рівня. Протягом навчального року вихованці школи досягли значних успіхів на обласних, всеукраїнських, змаганнях.

Важливим показником ефективності роботи спортивних груп є результативність їхньої участі у міських, обласних змаганнях. Аналіз результатів досягнень свідчить про те, що тренера - викладачі та їх вихованці доклали чимало зусиль, щоб стати учасниками та призерами змагань: Відділення баскетболу:

Чемпіонат України :

юнаки 2002- 03 р. н. посіли ІІІ місце

юнаки 2004-2005р.н. - ІІІ місце - взяли участь 24 учня, тренер Бурлака С.В.

юнаки 2004-2005р.н. - ІV місця - взяли участь 12 учнів, тренер Вербицький А.Д.

брали участь у турнірах та посіли призові місця м. Новомосковськ, м. Дніпро, м. Нікополь, м. Мелітополь, м. Запоріжжя – взяли участь 90 учнів;

Відділення плавання:

місцеві змагання: першість ДЮСШ, змагання присвяченні Соборності України, Чемпіонат ДЮСШ № 2 з плавання присвячений Дню визволення м. Марганець від німецько - фашиських загарбників, першість ДЮСШ№ 2 з плавання присвячений Дню 8 Березня, турнір з плавання присвячений 30- річниці виводу війск з Афганістану та пам'яті воїнів афганців В. Долгова і І.Олійника, контрольно-перевідні іспити з плавання.


1. Організація оздоровлення учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл системи освіти влітку 2019року.
2. Про підсумки обласних змагань з видів спорту серед ДЮСШ у 2019/2020 навчальному році.
Методична робота
Методична робота дитячо-юнацької спортивної школи спрямована на підвищення кваліфікації тренерів-викладачів, науково-теоретичного рівня їх педагогічної підготовки і професійної майстерності, а також впровадження у практику сучасних методичний прийомів, передового педагогічного досвіду, надання допомоги у веденні навчально-методичної документації дитячо-юнацьким спортивним школам, навчально-тренувальної, виховної та спортивно-масової роботи.
- здійснення методичного забезпечення та координації роботи тренерів-викладачів з відбору учнів-спортсменів, організації навчально-тренувального і виховного процесів;
- здійснення контролю за проведенням навчально-тренувальних занять, виконання програм з видів спорту, навчальних планів і розкладу занять;
- організація і пропаганда фізкультурно-масової та спортивної роботи;
- ведення навчально-методичної документації, обліку розрядників;
- формування статистичної звітності про діяльність школи за формою № 5-ФК;
- здійснення зв’язку з медичними установами, загальноосвітніми навчальними закладами, професійно-технічними навчальними закладами, вищими навчальними закладами І-ІV рівнів акредитації та іншими організаціями з питань навчально-виховного процесу;
- створення умов для підвищення кваліфікації тренерсько-викладацького складу; узагальнення та розповсюдження передового досвіду роботи;
- внесення пропозицій щодо вдосконалення навчально-тренувального і виховного процесу, організації роботи тренерських рад школи;
- надання допомоги тренерським радам відділень з видів спорту в проведенні спортивно-масових та інших заходів.
Однією з основних форм проведення методичної роботи з тренерсько-викладацьким складом є проведення відкритих занять, які проводяться відповідно до затвердженого графіку. На відкриті заняття запрошуються батьки, тренери-викладачі відділення, керівництво навчального закладу.
З тренерсько-викладацьким складом школи проводяться методичні наради. Протягом року проведені методичні наради з питань: вимог до планування на новий навчальний рік, відбору учнів в ДЮСШ, організації і проведення вступних та контрольних нормативів, підготовки методичних розробок з видів спорту.
Складено методичний план роботи школи, яким передбачено проведення методичних нарад, нарад директорів, надання методичної допомоги старшим тренерам в організації підготовки та участі збірних команд області з видів спорту в державних змаганнях, проведенні внутрішкільних заходів, тренерам-викладачам — в організації та проведенні відкритих занять, надання ДЮСШ системи освіти області організаційно-методичної допомоги, надання допомоги спортивним школам області у формуванні статистичної звітності за формою 5-ФК.

Протягом 2019/2020 н.р. педпрацівниками школи розроблено:
- методичні рекомендації щодо запобігання травм під час навчально-тренувальних занять з різних видів спорту;
- методичні рекомендації щодо попереднього відбору і комплектації груп початкової підготовки з баскетболу;

Проблеми та пропозиції

Для більш якісного функціонування закладу та відповідно до діючого Положення про ДЮСШ, необхідно:
1. Збільшити видатки на проведення навчально-тренувальних зборів з підготовки до змагань та відрядження команд.

3. Побудувати спортивний майданчик на території подвір'я ДЮСШ №2.

4.Замінити кахель в чаші басейна, душових кімнатах.

5. Відсутність власної спортивної бази.(баскетбол,волейбол)

6. Налагодити роботу, пов’язану із залученням позабюджетних джерел фінансування, віднайти шляхи розвитку спонсорської діяльності серед різних організацій, юридичних та фізичних осіб.

Директор ДЮСШ № 2 Н. А. Міняйленко

Кiлькiсть переглядiв: 2098

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.